Kuchyně
Kuchyně je nejrušnější místností v domě a mohou se zde nacházet nebezpečné mikroby, jako jsou Listerie nebo Salmonella, které mohou způsobit otravu jídlem. Základním pravidlem, jak se před tímto nebezpečím chránit, je pravidelné mytí rukou dezinfekčním a antibakteriálním mýdlem nebo použití hydroalkoholického roztoku.
Je také nezbytné dezinfikovat a čistit oblasti, které poskytují příznivé prostředí pro množení mikrobů.
Klikněte na texty níže a objevte naše rady pro údržbu kuchyně:
Utěrky
Utěrky, do kterých utíráme nádobí i ruce, jsou útočištěm velkého množství mikrobů! Nezapomínejte je proto pravidelně vyměňovat.
Abyste zničili mikroby, perte utěrky v pračce nejméně na 60°C. Nebo můžete použít DEZINFEKČNÍ PRACÍ GEL SANYTOL s vůní bílých květů nebo DEZINFEKCI NA PRÁDLO SANYTOL s vůní bílých květů, které jsou účinné už od 20 °C. Pokud jsou utěrky velmi zašpiněné s mastnými a špinavými skvrnami, bude vaším spojencem DEZINFEKČNÍ ODSTRAŇOVAČ SKVRN SANYTOL. Kromě toho, že odstraňuje skvrny, ničí 99,9 % bakterií a zanechává prádlo dokonale čisté, dezinfikované a voňavé. Abyste dosáhli tohoto účinku, přidejte 2 lžíce výrobku do pračky.
Houbičky
Používáme je k čištění, ale přesto jsou houbičky na nádobí jedním z nejznečištěnějších předmětů v naší domácnosti! Kvůli vlhkosti se v nich drží bakterie, které pak mohou být přenášeny na další povrchy. Abyste ji účinně vydezinfikovali, použijte DEZINFEKČNÍ ODMAŠŤUJÍCÍ ČISTIČ NA KUCHYNĚ SANYTOL, nechejte působit 15 minut, opláchněte a dejte uschnout. Vaše houbička na nádobí bude čistá a připravená k dalšímu použití!
Krájecí prkénka a pracovní plochy
Krájecí prkénka a pracovní plochy jsou místa, které přicházejí do přímého kontaktu s potravinami. Z toho důvodu je potřeba je před použitím důsledně dezinfikovat, abychom se vyhnuli množení bakterií. Proto nastříkejte DEZINFEKČNÍ ODMAŠŤUJÍCÍ ČISTIČ NA KUCHYNĚ SANYTOL, nechejte působit 15 minut a opláchněte čistou vodou.
Abyste se vyhnuli křížové kontaminaci, nekrájejte zde zeleninu, kterou budete konzumovat syrovou, ihned poté, co jste krájeli maso, drůbež nebo mořské plody.
Odpadkový koš
Odpadkový koš je důležité pravidelně umývat a čistit, abyste se vyhnuli vzniku nepříjemného zápachu.
K jeho čištění a dezinfekci můžete použít DEZINFEKČNÍ UNIVERZÁLNÍ ČISTIČ SANYTOL s vůní eukalyptu nebo DEZINFEKČNÍ UNIVERZÁLNÍ ČISTICÍ UTĚRKY s vůní eukalyptu. Praktické a snadné použití, čistí a dezinfikují v jediném kroku.
Lednice
Navzdory zažitým představám nezabrání nízké teploty množení bakterií!
Kompletní čištění lednice by mělo probíhat ideálně každé dva týdny. Proto pro umytí a dezinfekci vnější části lednice použijte například DEZINFEKČNÍ UNIVERZÁLNÍ ČISTIČ SANYTOL s vůní eukalyptu. Pozornost věnujte dveřím lednice, za které často chytáme hned poté, co pracujeme s potravinami, a dále na vnitřek lednice (police, přihrádky na zeleninu, zásuvky atd.).
Na závěr připomeňme, že je doporučeno udržovat v lednici teplotu od 0 do 4 °C.
Dřez a vodovodní kohoutek
Kuchyňský dřez je zasažen mikroby 100 000krát více než WC! Jedná se o vlhké prostředí, v němž se nachází organický materiál (zbytky potravin), což podporuje množení mikrobů.
Čistěte a dezinfikujte ho denně například přípravkem DEZINFEKČNÍ ODMAŠŤUJÍCÍ ČISTIČ NA KUCHYNĚ SANYTOL. Nezapomeňte ani na vodovodní kohoutek, se kterým často manipulujete poté, co připravujete jídlo, anebo se jej dotýkáte špinavýma rukama.
Aby nedošlo ke vzniku nepříjemného zápachu, neoplachujte zbytky potravin do odpadu, protože jejich hromadění v sifónu přispívá ke vzniku bakterií, které způsobují nepříjemný zápach.
Podlaha
Čistěte a dezinfikujte vaši podlahu, a to zejména v místech kolem kuchyňského nábytku. Právě tam se nachází mastná špína z vaření. Můžete k tomu použít DEZINFEKČNÍ ČISTIČ NA PODLAHY A PLOCHY SANYTOL s vůní eukalyptu. Pro každodenní hygienu rozpusťte 2 odměrky v kbelíku o objemu 5 l. Pro hloubkový dezinfekční účinek naneste přímo na podlahu a vytřete čistým vlhkým mopem.
Mikrovlnná trouba a trouba
Mikrovlnná trouba a trouba jsou zařízení, která se používají velmi často, a kde se ne vždy dosáhne dostatečně vysokých teplot, aby nedocházelo ke křížové kontaminaci.
Proto vám doporučujeme, abyste tyto povrchy postříkali DEZINFEKČNÍM ODMAŠŤUJÍCÍM ČISTIČEM NA KUCHYNĚ SANYTOL,, nechali ho působit po dobu 15 minut a následně opláchli čistou vodou.
Pračka
Během praní se ve vaší pračce hromadí zbytky, které mohou způsobovat nepříjemné zápachy a nesprávný provoz elektrického spotřebiče. Na tento problém můžete použít DEZINFEKČNÍ ČISTIČ PRAČKY SANYTOL. Díky svému dezinfekčnímu složení vše v jednom čistí, dezinfikuje, odstraňuje vodní kámen a dodává svěží vůni.
Myčka na nádobí
V mnoha případech vzniká potravinová otrava v kuchyni. Proto je velmi důležité dezinfikovat talíře a myčku na nádobí. SANYTOL vyvinul první DEZINFEKČNÍ TABLETY DO MYČKY 4v1 jako čistící prostředek kombinující v sobě dezinfekci, účinné mytí, lesk a sůl pro dokonalé umyté nádobí.