Prvotřídní triky, jak udržet vaši kuchyni dezinfikovanou a v bezpečí před nebezpečnými mikroby.
Share own advice:

Tipy pro kuchyni

  • Udržujte chladničku při teplotě 0 až 4 °C a čistěte ji co možná nejčastěji a nejpravidelněji.
  • Alespoň jednou týdně umyjte odpadkový koš.    
  • Čerstvá vejce bývají někdy přirozeně kontaminovaná salmonelou v dávce, která není zdraví nebezpečná, ale ve velmi krátké době se takovou může stát. Počet bakterií se může zvýšit z 5 na 100 miliard za jedinou noc skladování při teplotě vyšší než 20 °C. Při použití vajec v kuchyni vždy přijměte preventivní opatření. V rámci výzkumu bylo smícháním vajec kontaminovaných salmonelou s mlékem a moukou připraveno těsto na smažení. Laboranti následně pozorovali výskyt kontaminace na sterilizovaných předmětech rozmístěných v okolí. Po promíchání těsta vidličkou se bakterie salmonely rozšířily do vzdálenosti jednoho metru okolo misky (vyskytovaly se na klice dveří, na stěnách, vodovodní baterii, na pracovní ploše i na podlaze). Po promíchání těsta elektrickým mixérem byla kontaminace salmonelou zjištěna i ve vzdálenosti tří až čtyř metrů od mísy. Závěr: Při práci raději používejte uzavřený mixér, který po použití pečlivě umyjte.